English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη των 2-COOL στο kirikio.blogspot


2-COOL τύποι με τρέλα και αγάπη για τη μουσική σε μια συνέντευξη για το kirikio...


Ποιοι είστε; Πότε δημιουργηθήκατε?

2-COOL: Είμαστε 2 νέοι άνθρωποι με όρεξη και μεράκι πάνω στη μουσική, με απώτερο σκοπό να διασκεδάζουμε το κοινό μας, μέσα από τις live εμφανίσεις μας. Αν και συνεργαζόμαστε χρόνια μεταξύ μας, κάπου στα τέλη του 2008 πήραμε την απόφαση να μείνουμε ως ντουέτο, με τον Χρήστο Χατζόπουλο στη φωνή και ακουστική κιθάρα, τον Κώστα Ξυδιά στην ηλεκτρική κιθάρα κι έναν ακόμη αόρατο φίλο στη ντραμς!!!... Προσφέροντας όμως κάτι διαφορετικό στον κόσμο, βλέπω 2 ακούω 5 ( γέλια  ).

Τι εννοείτε με την πιο πάνω φράση?

2-COOL: Εννοούμε ότι ο κόσμος βλέπει 2 μουσικούς με 2 κιθάρες, ακούει όμως και ντραμς, μπάσο και μερικές φορές μπόνγκος. Στην ουσία, είναι σα να είμαστε στο stage 4-5 άτομα απλά λόγο κρίσης , οι υπόλοιποι το παίζουν αόρατοι ( γέλια ). 
Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούμε κάποια μηχανήματα που δίνουν τον ρυθμό με τα ντραμς και τον τόνο με το μπάσο και σε συνδυασμό με τα φυσικά όργανα, ακούγεται κάτι γεμάτο ηχητικά με άπταιστο αποτέλεσμα!

Τι μουσική παίζετε? Τι θα ακούσει κάποιος σε ένα live σας?

2-COOL: Κάποτε, μας έκαναν ακριβώς την ίδια ερώτηση και θυμάμαι η απάντηση που είχαμε δώσει ήταν η εξής: Η μουσική μας, είναι σαν την ίδια μας τη ζωή, πολυποίκιλη. Τρως κάθε μέρα μακαρόνια? Όχι. Συνεπώς, δε μπορούμε αλλά και δε θέλουμε να παίζουμε το ίδιο είδος, με τα ίδια κομμάτια συνέχεια, γι 'αυτό κι έχουμε παντρέψει την Pop με την Rock και την Funk σε ελληνικό στίχο και μουσική. Στο πρόγραμμα θα ακούσετε κομμάτια από παλιά εποχή γεμάτα αναμνήσεις έως και ότι ακούγεται στις μέρες μας.

Το όνομα σας, από που προήλθε?

Κώστας: Κάποτε ήμουν σε ένα μαγαζί και μιλούσα με τον υπεύθυνο του μαγαζιού για κάποια διαδικαστικά περί Live event. Προς το τέλος, με ρώτησε πως λέγεστε? Και του απαντώ, καλή ερώτηση!. Προς το παρών είμαστε ο Χρήστος και ο Κώστας αλλά σε 5 λεπτά αν περιμένεις, θα σου έχω όνομα. Τηλεφωνώ στον Χρήστο, και του λέω ότι πρέπει να βρούμε κάποιο όνομα. Είπαμε 2-3 και κάποια στιγμή λέει ο Χρήστος: Βρέ Κώστα, αφού είμαστε cool γιατί δε λεγόμαστε 2-COOL? Κι έτσι βγήκε το όνομα μας το όποιο είναι και λογοπαίγνιο και φροντίσαμε μέσα από τα κομμάτια μας, να μας αντιπροσωπεύει!
Χρήστος: Από αυτήν την κίνηση, καταλαβαίνετε ποιος κατεβάζει τις πιο cool ιδέες ( γέλια ).


Γιατί μείνατε οι 2 σας και δεν παίζετε έως 2-COOL and the Others?

2-COOL: Το γεγονός πως, όταν μπλέκονται αρκετά άτομα, βγαίνει πιο δύσκολα συνεννόηση οπότε υπάρχουν και πολλές διαφωνίες, παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο στο να μείνουμε δυο. Άλλωστε, αρκετά πριν δημιουργηθούν οι 2-COOL, συνεργαζόμασταν με αρκετούς μουσικούς αλλά άλλοι παντρεύτηκαν, άλλοι έβαλαν όχι απλά σε δεύτερη αλλά σε πέμπτη μοίρα τη μουσική κι έτσι μείναμε οι δυο μας. Βέβαια , έχουμε ακόμη δυο μέλη γιαπωνέζοι στην καταγωγή ο Dr και ο Alesis οι οποίοι μας βοηθούν στη ντραμς, μπογκος και στο μπάσο. Φυσικά, στη σκηνή όπως προείπαμε, το παίζουν αόρατοι! Αν δεν ήταν αυτοί μας οι φίλοι εμείς απλά θα ήμασταν οι 2( two), αυτοί μας κάνουν τους 2 ή too COOL! ( γέλια ).


Όμορφα! Τελειώνοντας, τι ακριβώς κάνετε αυτήν την περίοδο?

2-COOL: Υπηρετούμε τη μαμά πατρίδα αν και είμαστε στα τελειώματα. Τέλη του μηνός ο Χρηστός θα είναι πολίτης και ο Κώστας θα πάρει την άδεια του. Παρά ταύτα, κρατάμε επαφές με τις Live εμφανίσεις μας αν και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις μας πήγαν λίγο πίσω το χειμώνα που μας πέρασε, ωστόσο είμαστε έτοιμοι για την καλοκαιρινή περίοδο με ένα πολύ κεφάτο καλοκαιρινό πρόγραμμα και ήδη έχουμε κλείσει μερικές συναυλίες τόσο στη Χαλκιδική όσο και στην Καβάλα, Κατερίνη και σε άλλες περιοχές. Αν και η βάση μας είναι η Θεσσαλονίκη, αγαπάμε τα ταξίδια και μπορούμε να πούμε ότι ταξιδεύουμε αρκετά εκτός νομού.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...