English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μας παρακολουθούν μέσω τηλεοράσεων!

Όταν τα λέγαμε κάποιοι μας "κορόιδευαν"... Για να μην μακρηγορώ.. ήμασταν της άποψης ότι υπαρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας και συγκεκριμένα από τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, Web Cameras και γενικότερα ότι παράγει ήχο ή εικόνα... Βέβαια αυτό μπορεί να συμβαίνει και από πιο παλιά, απλά τώρα θα γίνεται με καλύτερη ποιότητα και δυνατότητες!
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα καταλάβετε!

________________________________________
" ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ GOOGLE ΑΠΟ DAILYMAIL.CO.UK ..EXEI ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ"

Το τελευταίο μοντέλο της Samsung του πλάσματος και τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας μπορεί να επιτρέψει χάκερ, ή ακόμη και η ίδια η εταιρεία, για να δουν και να ακούσουν εσάς και την οικογένειά σας, και να συλλέγουν εξαιρετικά προσωπικών δεδομένων.

Τα νέα μοντέλα, τα οποία είναι πιο κοντά από.....

ποτέ στους προσωπικούς υπολογιστές, προσφέρει high-tech χαρακτηριστικά που έχουν προηγουμένως ήταν διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων μια ενσωματωμένη κάμερα HD, σετ μικροφώνου και το πρόσωπο και το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας.

Αυτό το λογισμικό επιτρέπει στη Samsung να αναγνωρίσει ο οποίος βλέπει την τηλεόραση και προσωποποιούνται εμπειρία του κάθε ατόμου ανάλογα.
Η τηλεόραση, επίσης, ακούει και να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες φωνητικές εντολές.

Υψηλής τεχνολογίας: οι τελευταίες σειρές της Samsung διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες HD, σετ μικρόφωνο και το πρόσωπο και το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας
Υψηλής τεχνολογίας: οι τελευταίες σειρές της Samsung διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες HD, σετ μικρόφωνο και το πρόσωπο και το λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας

Ωστόσο, ορισμένοι κριτικοί υποστηρίζουν ότι η τηλεοπτική εταιρεία θα μπορούσε να κατασκοπεύει για εσάς, ή ακόμη και βλέποντας και ακούγοντας σας - χωρίς να το γνωρίζετε - μέσω αυτών των χαρακτηριστικών.


Gary Merson, ο οποίος διευθύνει την ιστοσελίδα HD γκουρού, είπε ότι επειδή δεν υπάρχει τρόπος να αποσυνδέσετε την κάμερα και μικρόφωνο, οι χρήστες δεν μπορούν να είναι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι η Samsung δεν έχει τη συλλογή στοιχείων και τη διαβίβασή τους σε τρίτους.


Merson είπε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ενσωμάτωση και των δύο ενεργό κάμερα και μικρόφωνο.
Ένας εκπρόσωπος της Samsung μας λέει μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία φωνής? Ωστόσο αυτό γίνεται μέσω του λογισμικού, όχι διακόπτη σαν αυτό που χρησιμοποιούν για να μετατρέψουν ένα φως του δωματίου ή να απενεργοποιήσετε.

«Και σε αντίθεση με άλλες τηλεοράσεις, που έχουν κάμερες και μικρόφωνα ως add-on εξαρτήματα που συνδέονται με ένα ενιαίο, εύκολα αφαιρούμενο καλώδιο USB, δεν μπορείτε να αποσυνδέσετε μόνο αυτούς τους αισθητήρες.

Επεμβατική: Gary Merson δείχνει ότι τα νέα μοντέλα της Samsung θα μπορούσε να χαραχτεί σε
Επεμβατική: Gary Merson δείχνει ότι τα νέα μοντέλα της Samsung θα μπορούσε να χαραχτεί σε

«Κατά τη διάρκεια του demo μας, εκτός εάν η αναγνώριση του προσώπου χαρακτηριστικό γνώρισμα εκμάθησης ενεργοποιήθηκε, δεν υπήρχε καμία ένδειξη ως προς το αν η κάμερα (όπως ένα κόκκινο φως) και ήχου μικρόφωνα είναι σχετικά.
Και όσον αφορά το μικρόφωνο ανησυχεί, δεν υπάρχει τρόπος να αποσυνδεθεί από φυσικής ή να είστε σίγουροι ότι δεν έχει πάρει τη φωνή σας. "

Merson ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η Samsung μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τους βλέποντας τηλεόραση, και να τους ακούσουμε, κατά βούληση, μέσω του μικροφώνου και σύνδεση στο internet.


Δεν προκαλεί επίσης ανησυχίες, λέει, για το πού Samsung αποθηκεύει τα δεδομένα που συλλέγει και πόσο ασφαλής είναι.


Πηγαίνει για να δείχνουν ότι οι τηλεοράσεις θα μπορούσε να χαραχτεί σε περίπτωση που, για παράδειγμα, διοικούνται από τα λειτουργικά συστήματα που έχουν μια προηγούμενη ιστορία του hacking.


Όταν πλησίασε η Samsung για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ιδιωτικής ζωής του συνόλου ή τις πολιτικές της εταιρείας, δεν ανταποκρίνεται.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...