English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη του Dispero στο kirikio.blogspot.com


Το όνομά του είναι Dispero είναι από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης. 
Εκπροσωπεί ένα από τα επίσημα μέλη σε μια μουσική εταιρία που έχει το όνομα ghetolabel. Σαν ghetolabel αναλαμβάνουνε lives σε club's και εξωτερικούς χώρους και πάρτι. Με black music reggae,ragga rap r'n'b, soul, jazz και Latin επίσης και διάφορα show. Μουσικές παραγωγές ,ηχογραφήσεις και ηχητικές διαφημίσεις στο ghetolabel regording studio. Τα πρώτα του μουσικά βήματα ήταν το 1996 με τους b.f.a το 1997 δημιούργησε ένα νέο team “s.w.crew” όπου ο στίχος και το ύφος τους ήτα επηρεασμένο από το graffiti.
Το 2000 συμμετείχε και στους Locos Siempre
Όπου στόχος τους ήταν να προσθέσουνε λίγο funk ρυθμό στη μουσική και στο στίχο από το 2003 και μετά κάνει προσωπική δουλειά. 

Το πρώτο album έρχεται στην επιφάνεια το 2004 με ονομασία «hip hop show” είναι ένα σόλο με πολλές συνεργασίες από αξιότιμους καλλιτέχνες της Ελλάδας οι οποίοι είναι οι εξής: s.w crew,locos simper,Alicia,187,Joe,jamster και κλωνοποιητές .Η μουσική κυμαίνεται σε ήχους Ραπ ρυθμού εμπνευσμένη από τη ζωή του δρόμου. Κυκλοφορεί από την ghetolabel σε συνεργασία με την universal και την plus rec.Το δεύτερο άλμπουμ βγαίνει το 2005 με ονομασία «πόσο λυπάμαι» είναι ένα άλμπουμ το οποίο χρωματίζεται με ήχους της reggae ,ragga και Rap.Επηρεασμένο από την μοναξιά που κρύβει κάθε ένας στην καρδιά του. Οι φωνές που ακούγονται στις συνεργασίες είναι οι εξής: Hrizmo ,mpelafon , Μαύρος ,Δραματοποιός ,Dimas Alicia .Επίσης περιέχει και ένα Βίντεο κλιπ με τίτλο «είμαστε εδώ» από locos siempre.Κυκλοφορεί από την ghetolabel σε συνεργασία με την universal και την plus rec και την music kitchen.Το 2006 μέσω ευρωπαϊκής ένωσης κυκλοφόρησε ένα cd σε όλη την Ευρώπη με στόχο ένα μήνυμα “all different all equal” οι χώρες που πήρανε μέρος ήταν η Βουλγαρία ,η Τουρκία ,Η Σερβία ,Τα Σκόπια , Η Ρουμανία , Η Αλβανία και ο dispero εκπροσωπώντας την Ελλάδα με δύο τραγούδια.
Αρχές του 2007 βγαίνει το πρώτο single με ονομασία «αγαπημένο μου γαρδούμπι» έχει κάποια remix από το δεύτερο άλμπουμ .
Οι φωνές που ακούγονται στην συνεργασία είναι οι εξής: Hrizmo,Miris,don Lino,UG, Diman ,Μαύρος , g-lol ,Disastah και Δραματοποιός, επίσης περιέχει το βίντεο κλιπ «αγαπημένο μου γαρδούπι». Κυκλοφορεί από την ghetolabel σε συνεργασία με την music kitchen. 
Tέλη του 2007 βγήκε το τρίτο προσωπικό άλμπουμ με ονομασία «τόσα θα σου πω». Είναι ένα άλμπουμ στο οποίο έχουν επεξεργαστεί και αναβαθμιστεί όλα τα βήματα του δεύτερου cd σε όλους τους κλάδους του ρυθμού .Έχουμε δώσει μια πινελιά reggae μερικά κουπλέ ragga και ένα πάντρεμα με το beat της Ραπ μουσικής. Οι φωνές που ακούγονται στις συνεργασίες είναι οι εξής:Rumaneca *Enchen ,Diman ,don Lino και Νεκ, Περιέχει το βίντεο κλιπ «μέσα στον ρυθμό» και κυκλοφορεί από την ghetolaben σε συνεργασία με την music kitchen.To 2008 τραγούδι «μέσα στο ρυθμό» μπαίνει σε μία συλλογή η οποία έχει το όνομα coast 2 coast vol.18». Το κέντρο της κυκλοφορίας του είναι το Portland ,Oregon United states από τον dj Khaled.Από τις πιο διάσημες συμμετοχές πήραν μέρος όπως ο Busta Rhymes, Fat Joe ,R. Kelly ,Lll Wayne,Ludacris και άλλοι καλλιτέχνες. Το 2010 βγαίνει ένα από τα πρώτα διπλά cd στην μαύρη μουσική στην Ελλάδα, έχει τίτλο «man vs woman» και χωρίζεται σε 2 σκέλη στο πρώτο cd είναι όλο μέσα με αντρικές συνεργασίες σε Ragga ,Rap ,reggae ρυθμούς οι καλλιτέχνες που πήρανε μέρος είναι οι εξής: Jest Rootman,Άρχοντας, D-Mize ,Guy Moz,Bambinos,Mitsos man,Hrizmo,Diman,Reice,Nek,Da regulator και Shynee.Το δεύτερο cd είναι όλο συνεργασίες με γυναίκες σε Ragga ,Reggae , Reggaetone,Soul,RnB και jazz ρυθμούς οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος είναι οι εξής: Alicia,Jall , Mama Dama,Stoof και Rena Επίσης περιέχει 2 Βίντεο κλιπ το «Bomb the song» επίσης και το «Ο κακός ο λύκος .Κυκλοφορεί.
Αρχές του 2011 βγήκε η έκτη δισκογραφική δουλεία με ένα cd/single.Έχει τίτλο τα reggatika και η επίσημη παρουσία του έγινε στο kirikio.blogspot δείτε την πατήστε απλά εδώ
Πάντα Προσπαθούμε για το καλύτερο στην μουσική και στην ζωή ,έχουμε στόχους και αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι να φτάσουμε το άπιαστο.

 Ας προχωρήσουμε στην συνέντευξη 
     του Dispero....
  Συνέντευξη στον Ρενάτο Λέκκα

-Dispero ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό;κάποιον προσωπικό δίσκο;

-Ναι αυτό τον καιρό ετοιμάζω την έβδομη δισκογραφική δουλειά μου με ένα cd με τίτλο “Ο κακός ο λύκος» έχει συνεργασίες με: Hrizmo , Alicia,Diman ,Don Enio, G-Mcd, Tom diamond,Nips ,Dr Klay υπάρχουν πολλές εκπλήξεις μέσα 2 απ’ αυτές είναι το «Μαριάννα 2» και «ο Κακός Λύκος 2». Θα κυκλοφορήσει σε ένα μήνα περίπου από την ghetolabel σε συνεργασία με την music kichen.
.
-Από που αντλείς επιρροές και γράφεις την μουσική σου;

-Οι επιρροές που έχει κάποιος μουσικός μπορεί να προέρχονται από πολλούς παράγοντες και όχι από κάποιο είδος μουσικής ή κάποιον καλλιτέχνη. Αυτό που κάνω εγώ είναι να εκμεταλλεύομαι κάθε είδους συναισθηματισμό ,χαρά ,λύπη, ενθουσιασμό και οτιδήποτε άλλο περνάει από την μέρα μου να το διατυπώνω όσο πιο κατανοητά και όμορφα μπορώ πάνω στην μελωδία μου.

-Σε τι είδος μουσικής κατατάσσεις περισσότερο τον εαυτό σου που πιστεύεις ότι ανήκεις ;

-Κάνουμε διάφορα είδη μουσικής όπως: reggae ,ragga ,rap, jazz, soca και πολλά άλλα παντρέματα με διάφορα άλλα είδη όπως soul,jungle,blues,dubstep, rnb, afro. Δεν θέλω να βάλω μια ταμπέλα πάνω μου και ότι κατατάσσω τον εαυτό μου σε κάποιο είδος αλλά μπορώ να σου πω Ρενάτο, ότι τα περισσότερα τραγούδια μου είναι Ragga.Το Ragga είναι η βάση και από 'κει και παίρνουν ζωή όλα τα άλλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε και δεν δημιουργούμε τα άλλα είδη μουσικής …τα πάντα είναι μουσική. 

-Τι είναι μουσική για σένα πως εκφράζεσαι μέσα απ'αυτή;

-Στην αρχή όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι " Η μουσική είναι τα πάντα για μένα είναι τρόπος ζωής ,με εκφράζει και άλλα μπλα μπλα μπλά." Όμως η αλήθεια είναι ότι μετά από πολλά χρόνια η μουσική γίνεσαι εσύ. Αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου όταν μιλάς με το ανάλογο άτομο , όπως θα έκανες σε ένα γύρισμα οκτάβας.Περπατάς στον δρόμο και τα βήματα σου φαντάζουν αρμονικές συγχορδίες, κοιμάσαι και ακούς τους χτύπους της καρδιά σου όπως θα άκουγες ένα beat.Πεθαίνεις και το τελευταίο χειροκρότημα σου ακούγεται σαν μόλις να κατέβηκες από την σκηνή. Μια ακόμα παράσταση , έλαβε τέλος

-Στην Ελλάδα πιστεύεις έχουμε μουσική σκηνή η απέχουμε πολύ σε σχέση με το εξωτερικό;

Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολύ δυνατή Ραπ σκηνή.Έχω ακούσει εδώ στην Ελλάδα απίστευτους Ραπερς σε σχέση με το εξωτερικό .Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι λόγω της "0" μουσικής παιδείας που έχουμε ο κόσμος κλείνει τα αυτιά του και ανοίγει περισσότερο τα μάτια του, έλα όμως που ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όλες οι χώρες έχουν τις δικές τους μουσικές όμως έχουν και τα αυτιά τους ανοιχτά σε οτιδήποτε άλλο. Εδώ στην Ελλάδα το μόνο που πραγματικά τους ενδιαφέρει και προωθούν είναι τα μπουζούκια μέσα στα μπουζουξίδικα . "Το λέω έτσι γιατί άλλο τα μπουζούκια μέσα στα μπουζουξίδικα και άλλο το φτωχό μπουζουκάκι μέσα στο καπάνι το οποίο το σέβομαι απίστευτα" . Το μόνο που έχω να προτείνω σε αυτό το πρόβλημα είναι όλοι οι Έλληνες «Μάνατζερ , μαγαζάτορες, εταιρίες κτλ.» να δουν λίγο πιο σοβαρά την μουσική στην Ελλάδα και να αρχίσουν να ανοίγονται όσον αφορά για τους Μπαγλαμάδες μέσα στα μπουζουξίδικα ντροπή σας ξευτίλες.Αν θέλετε να λέγεστε λαϊκοί πρέπει να ξαναδιαβάσετε τα μαθήματα που σας έδωσαν οι μεγάλοι και σεβαστοί σας δάσκαλοι του ρεμπέτικου και γνήσιας λαϊκής μουσικής. Τα ονόματα τους δεν θα τα πω γιατί ακόμα και αυτά τα σπρώχνετε ως «απαγορευμένα ρεμπέτικα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...