English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

2011: Η µεγάλη κρίση


Ο καθιερωµένος καζαµίας αλά PC magazine!
Ιανουάριος Όλη η Ελλάδα χοροπηδάει µε τις καινούργιες κονσόλες και τα σπορ που πάνε παρέα. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η φτώχεια πάει µακαρόνια-ρύζι, ρύζι-µακαρόνια. Είπαµε, είµαστε νεόπτωχοι όχι και νεόχοντροι.
Φεβρουάριος Ο Τζούλιαν Ασσάνζ κάνει ντιλ και µε άλλες εφηµερίδες, ανάµεσα σ’ αυτές και µια ελληνική που βγάζει όλες τις βροµιές στη φορά. Σιγά τα λάχανα...
Τα ξέραµε και µόνοι µας.
Μάρτιος Στο πλαίσιο της λιτότητας όλη η χώρα αγοράζει από Σιγκαπούρη τα καινούργια της tablet PCs. Το κινέζικο iPad κάνει θραύση. Η Ελλάδα είναι µία από τις πέντε χώρες µε δωρεάν αποστολή λόγω της µεγάλης κίνησης. 121 ευρώ µε οθόνη 8".
Απρίλιος Χηµικοί µηχανικοί ανακαλύπτουν το....
αυτοκαθαριζόµενο σπίτι. Χρησιµοποιώντας ηµιαγωγούς διοξειδίου του τιτανίου, τα οργανικά µόρια της βρόµας διασπώνται σε επαφή µε τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου και το νερό. Δυστυχώς, η τουαλέτα θα πρέπει να είναι σε αίθριο κι έτσι η νέα τεχνολογία αφορά µόνο αυτούς που έτσι κι αλλιώς έχουν Φιλιππινέζα.
Μάιος Εκτός από την Καλιφόρνια και τη Σαντορίνη, ενδείξεις εξωγήινης ζωής ανακαλύπτονται και στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Οµόνοια. Κλιµάκιο της NASA και της ESA ανακαλύπτει ένα ανθρωποειδές που δεν τρώει, δεν πίνει, κοιµάται σε δωµάτια µε 100 άτοµα και κυρίως δεν έχει δει υπολογιστή ποτέ του.
Ιούνιος Βουλευτικές εκλογές µε ηλεκτρονική ψήφο. Όσοι ξέρουν, ψηφίζουν χαβαλέ, κι όσοι δεν ξέρουν ψηφίζουν άλλα 'ντ' άλλων. Πρωθυπουργός βγαίνει ο ιδρυτής του κόµµατος των ελλήνων πειρατών, ο οποίος ξέρει τα πάντα για το δίκτυο και την τύφλα του από οικονοµία. Δεν καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά.
Ιούλιος Η χώρα µας κάνει το µεγάλο βήµα και περνά στην εκποµπή τηλεόρασης 3D πριν καλά-καλά αποκτήσει HD. Πανικός. Όλοι τρέχουν να πιάσουν τα κοτόπουλα του Μαµαλάκη και να ρίξουν σφαλιάρα στον προπονητή της οµάδας τους. Η εµφάνιση του Θ. Πάγκαλου στην τηλεόραση προκαλεί λιποθυµίες, πριν ανοίξει το στόµα του.
Αύγουστος Τα καθιερωµένα µπάνια του λαού γίνονται στην πρωτεύουσα. Ακόµα και οι νησιώτες συρρέουν, µια που δεν υπάρχει τουρίστας ούτε για δείγµα. Ο κύριος Καµίνης βάζει οµπρέλα Wi-Fi πάνω απ’ όλο το δήµο για ν’ αντέξουν Αθηναίοι και επισκέπτες τον καυτό ήλιο.
Σεπτέµβριος Ανοίγουν τα σχολεία. Όσοι µαθητές πήραν laptop τις προηγούµενες χρονιές, καλούνται να τα επιστρέψουν για να τα πάρουν οι επόµενοι. Ιδίως αυτοί που γράφτηκαν στα 30 σε νυχτερινό γυµνάσιο και εξαφανίστηκαν αµέσως µετά την παραλαβή του laptop.
Οκτώβριος Πώς οι Αµερικάνοι έχουν βάλει κάµερες στα σύνορα και όποιος βλέπει live να µπαίνουν µετανάστες, παίρνει τηλέφωνο και τους καταδίδει; Είναι το καινούργιο ριάλιτι των ελληνικών καναλιών και όλοι αρχίζουν να καταδίδουν γνωστούς και αγνώστους. Το ριάλιτι που ονοµάζεται "karfi live" σηµειώνει τεράστια επιτυχία και το εξάγουµε διεθνώς.
Νοέµβριος Εν όψει Χριστουγέννων, ο Μπιλ [Γκέιτς] λανσάρει το νέο παιχνίδι. Η καινούργια κονσόλα λέγεται "never again hungry" [ΝΑΗ] και βγάζει µυρωδιές: κουραµπιέδες, µελοµακάρονα, γαλοπούλες ψητές, κατσικάκι µε πατάτες στο φούρνο [η κονσόλα είναι πλήρως εξελληνισµένη] και κάθε ελληνικό σπίτι µυρίζει ξανά ζεστό φαγάκι.
Δεκέµβριος Ο νέος προϋπολογισµός βάζει τεκµήριο στους υπολογιστές. Κάθε σπίτι δικαιούται µόνο έναν [στο σαλόνι, για να τσεκάρουµε τα παιδιά]. Τα laptops, notebooks, iPad και τα συναφή θεωρούνται τεκµήριο. Οι νεόπτωχοι τα κρύβουν στις άδειες πισίνες, αλλά το υπουργείο Οικονοµικών –που έχει αναβαθµιστεί– χρησιµοποιεί το Google Earth [pro] για να τα εντοπίσει.

πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...