English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ......


Για όλους και για όλα μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης το μεσημέρι της Τρίτης. Ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ., στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο, από τα οικονομικά και τα αγωνιστικά μέχρι και τις αποχωρήσεις και το γηπεδικό. Σε ό, τι αφορά τους στόχους του «Δικεφάλου» του βορρά τη φετινή σεζόν: «Πάμε για πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. αναλυτίκα είπε τα παρακάτω....


«Καλημέρα. Θέλω να εξηγήσω αρχικά για ποιον λόγο δίνουμε σήμερα τη συνέντευξη Τύπου. Στη συγκεκριμένη συγκυρία πρέπει να γίνει σήμερα ο πρώτος απολογισμός της θητείας μας, σήμερα κλείνουμε τρία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι άλλα πράγματα θα λέγαμε σήμερα αν η ομάδα είχε αποκλειστεί από το Γιουρόπα.
Όλα τα θέματα θα τα ρωτήσετε, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά θα σας τα αναλύσει ο κ. Βιολίδης. Θα σας πούμε για τις δύο σεζόν που πέρασαν τι έχει γίνει, αλλά και για την επόμενη. Έχουμε να μιλήσουμε για τη ρύθμιση των χρεών, τις χορηγίες, το μπάτζετ της ομάδας και κάτι πρόσφατο που είναι στην επικαιρότητα από χθες. Θέλω να τοποθετηθώ για το οικονομικό. Να ξέρετε ότι πάντα οι ποδοσφαιριστές έχουν δίκιο ή έστω τις περισσότερες φορές.
Τους το έχω πει κατ’ ιδίαν και είμαι μαζί τους. Για να τελειώσω με αυτό το θέμα, στην ομάδα οφείλουμε δόσεις συμβολαίων από τον περασμένο Μάιο, του έχω ζητήσει και κάνουν υπομονή στην υπομονή. Έχουμε δεσμευτεί και το κάνουμε και τώρα ότι μέχρι τα τέλη Οκτώβρη θα είναι τακτοποιημένα όλα. Θα μιλήσουμε για το αγωνιστικό και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε θέλετε. Για εμάς υπάρχει ένα πράγμα: η αλήθεια! Οποίος έχει αμφιβολία για αυτό να έρθει να μας το πει τώρα. Θα ξεκινήσουμε με τα οικονομικά, δεν θέλουμε να υπάρχει καμία αμφιβολία»
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. κ. Ηλίας Βιολίδης ο οποίος με την σειρά του ανέφερε τα παρακάτω :

«Την τριετία που αναλάβαμε τα έσοδα της τριετίας (συμβόλαια, πριμ, μάνατζερ κτλ) ήταν 37.063.028 ευρώ και Μεσήμβρια: 1.141.690 ευρώ. Τα έξοδα ανέρχονται στα 67 εκ. ευρώ μικτά. Τα έξοδα αγώνων ανέρχονται περίπου σε 4 εκ. ευρώ. Στις υποδομές (μισθοδοσίες, μετακινήσεις, προσωπικό) δαπανήθηκαν 1.616.915 ευρώ. Στα χρηματοοικονομικά έξοδα δόθηκαν 1.937.000 ευρώ. Στον ΑΣ ΠΑΟΚ δόθηκαν 2.118.109.
Αυτός είναι ο απολογισμός της τριετίας. Την τελευταία χρονιά, το ‘άνοιγμα’ που έχει προκύψει ανέρχεται στα 2,3 εκ. Πληρώθηκαν από το δάνειο της Τράπεζας που είναι 2.220.000 ευρώ το 1.500.000 ευρώ. Την τελευταία χρονιά εισπράξαμε 20.276.500 ευρώ από τα οποία 6.838.000 είναι τα διαρκείας και 2.835.000 τα εισιτήρια.
Η ζημία της προηγούμενης χρονιάς είναι 2.300.000 ευρώ. Ένα σημαντικό νούμερο είναι ότι στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ αύξηση τα έξοδα του κατά τέσσερα εκ. ευρώ και έτσι προέκυψε το ‘άνοιγμα’. Μπορούμε να μιλήσουμε και για τον προϋπολογισμός της ερχόμενης χρονιάς. Περιλαμβάνει τα ίδια μεγέθη με τους προηγούμενους. Είναι προϋπολογισμός, προβλέψεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα άνοιγμα, αλλά είναι μικρότερο από το χθεσινό.
Ακόμα είναι ρευστή η σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι ρευστή η σύμβαση χορηγίας του ΟΠΑΠ με τη Σούπερ Λιγκα. Ακόμα δεν έχουμε υπογράψει τα νέα συμβόλαια, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα έχει γίνει και αυτό και τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε αναλυτικά για τη νέα χρονιά. Όλα αυτά δεν περιλαμβάνουν αποχωρήσεις παικτών, όπως είμαστε τώρα».

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες ερωτήσεις δημοσιογράφων με τις απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ..

-Πού πήγαν τα χρήματα από τα διαρκείας: «Όταν εισπράττουμε χρήματα διαρκείας, πρέπει να αφαιρέσουμε ένα 11%. Επίσης γίνονται αγορές με κάρτες και επιταγές. Δεν είναι χρήματα που τα λαμβάνουμε εξαρχής. Σοτυς ποδοσφαιριστές οφείλονται δύο εκ. ευρώ, μαζί με ένα πριμ που έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος τους παίκτες. Δώσαμε εάν εκ. ευρώ για την Τούμπα. Συν 350 χιλ. ευρώ από τη σύμβαση των τηλεοπτικών . Συν 250 χιλ δώσαμε από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ 200.000. Εκεί οφείλεται οι καθυστέρηση των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι άνοιγμα. Είναι έλλειψη ταμιακής ρευστότητας».

Για το αν θα είναι οδυνηρό ένα νέο ‘άνοιγμα’ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είπε: «Πήραμε μία πρωτοβουλία να κρατήσουμε και να αυξήσουμε το μπάτζετ γιατί πιστεύουμε στην ομάδα. Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από ό, τι πέρσι. Εννοώ ότι η ομάδα φέτος πάει για πρωτάθλημα. Είχε τη δυνατότητα να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Θα σας πούμε ποια είναι τα πραγματικά έσοδα από εκεί.

Για τα έσοδα από Γιουρόπα Λιγκ ο Ηλίας Βιολίδης ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ θα πάει γύρω στα 2 εκ. ευρώ μεικτές εισπράξεις από τα εισιτήρια για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δηλαδή περίπου 1,5 εκ. ευρώ θα μπει καθαρά στα ταμεία. Και περίπου 900 χιλ. ευρώ από το μάρκετ πουλ της OΥΕΦΑ. Το μεγαλύτερο μέρος απ' αυτά ήδη δίνεται για το πριμ των παικτών». Αμέσως μετά πήρε τον λόγω ο Θοδωρής Ζαγοράκης και είπε τα εξής :
«Για να πάμε σε σημείο να πω ότι πάμε για πρωτάθλημα, πάει να πει ότι πέρσι για εμένα πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Αν θέλετε να πούμε για τη διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι (σ.σ. Άρης-ΠΑΟΚ), έχω εκφράσει εκεί που έρεπε τις αντιρρήσεις μου, τιμωρήθηκε, αν και ξαναμπήκε ο συγκεκριμένος διαιτητής στους πίνακες. Δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό, γιατί ειλικρινά έχω εμπιστοσύνη. Κάθε χρόνο τα παιδιά που διαιτητεύουν έχουν καλή παρουσία.
Για τον συγκεκριμένο να δούμε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς εναντίον του Παναθηναϊκού αν θα διαιτητεύσει, αλλά και στο ντέρμπι της πόλης εναντίον του Άρη. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που διοικούν. Θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε. Καταλήξαμε τρίτοι στο πρωτάθλημα. Εγώ θεωρώ ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν το κάναμε.
Μην αναλωθούμε σε μία τέτοια συζήτηση. Γίνεται μία προσπάθεια από όλους μας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από τα πυροτεχνήματα. Το να μπούμε κάθε μέρα στη διαδικασία να βγάζουμε ανακοινώσεις δεν θα κάνουμε κάτι. Μάτια έχουμε, μπάλα ξέρουμε. Μας νοιάζει να μην μας πειράξει κανείς».

Για το τι γίνεται με τις χορηγίες: «Όταν μας ήρθε το χαρτί όταν θα σταματήσουμε με την ΔΕΠΑ, γιατί είχαμε έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, έχουμε μιλήσει με δεκάδες χορηγούς. Η ανακοίνωση ήταν γιατί όταν κατέβηκα κάτω δώσαμε χέρια και για εμένα αυτό ήταν συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα οι κύριοι που παίρνουν τις αποφάσεις θεώρησαν ότι έπρεπε να κόψουν τη χορηγία γιατί έγιναν επεισόδια στο χάντμπολ. Δεν έγινε μόνο με τον ΠΑΟΚ ή με φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εδώ ξεκίνησε παιχνίδι και συνέχισε την άλλη μέρα. Δεν είδαμε κάτι εκεί Δεν είδαμε κάτι ανάλογο σε παρόμοιες περιπτώσεις. Εμείς θα κοιτάξουμε το σπίτι μας, το συμφέρον της ομάδας και ό,τι είναι καλό για τον ΠΑΟΚ».

Για το νέο γήπεδο: «Έχουν γίνει κουβέντες για το καινούργιο γήπεδο την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Έχουμε δώσει 3 εκ. ευρώ για την Τούμπα για να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες για τον κόσμο. Επιβάλλεται όλοι να πάρουμε ενεργό ρόλο για να ξεκινήσει το έργο. Δεν είναι μόνο Ζαγοράκης. Εσείς γιατί δεν το γράφετε κάθε μέρα; Εγώ προσωπικά έχω ακούσει ότι είμαστε κλέφτες. Εδώ είναι το λογιστήριο για όποιον θέλει! Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο! Πρέπει να το καταλάβατε. Πρέπει να γίνει άμεσα το γήπεδο. Όπου και να γίνει. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την Τούμπα. Όλοι θέλουμε Τούμπα. Είναι κανείς από εμάς που να θέλει να φύγει από την Τούμπα; Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο, όμως, να γίνει εδώ. Μακάρι να μπορεί να γίνει εδώ».

Για τα χρέη: «Χρέη; Ποια χρέη τρία χρόνια χτυπάμε πόρτες για να πληρώσουμε. Αρχίζω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν χρέη στον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική εταιρία που θέλουμε να πληρώσουμε! Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρέη. Αυτό υπάρχει ένα σημαντικό ραντεβού. Μέσα στην εβδομάδα θα ξέρετε κι εσείς λεπτομέρειες. Δεν κάνουν τίποτα. Έχουμε στηθεί και περιμένουμε να συζητήσουμε για αυτό το θέμα.
Έχουμε δώσει προτάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις. Αλλάζει η κυβέρνηση, γίνεται ανασχηματισμός και… τέρμα! Ξέρουμε ποια είναι τα χρέη, έχουμε δώσει τις προτάσεις. Θέλουμε να πληρώσουμε από........... χθες. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθετε τα πάντα για τα χρέη ή με ανακοίνωση ή θα βγω εγώ προσωπικά».

Για τους παίκτες της ομάδας: «Υπάρχει εμπιστοσύνη απόλυτη στην ομάδα. Αυτοί οι παίκτες είναι οι ίδιοι και τους αξίζουν συγχαρητήρια»

Για την ψήφο στον Βαγγέλη Μαρινάκη στις εκλογές για τον πρόεδρο της Superleague: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ψήφισε τον κύριο Μαρινάκη στην Σούπερ Λίγκα. Ψήφισε πρόσωπο, όχι ομάδα. Εγώ αρνήθηκα την προεδρία και θεώρησα ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να διεκδικήσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων. Τον γνωρίζω προσωπικά».

Για τις αποχωρήσεις από την ομάδα: «Ο κύκλος είναι κύκλος και θα κλείσει όταν θα φύγουμε από τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά (σ.σ. οι αποχωρήσεις) είναι μέσα στην πορεία του κύκλου. Ο Κονσεϊσάο ήρθε ο άνθρωπος αντρίκεια με το που τελείωσε το πρωτάθλημα και θεώρησε ότι είμαστε δύο σε αυτόν τον ρόλο και αποχώρησε. Ο κ. Σάντος, να ευχηθούμε καλή επιτυχία απόψε και στην εθνική, μιλήσαμε και εξαντλήσαμε τα περιθώρια να μείνει, αλλά θεώρησε ότι κουράστηκε και αποχώρησε. Ο Ζήσης, μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας, εγώ προσωπικά δεν ήθελα να φύγει, θεώρησε αυτό που δήλωσε ότι έκλεισε και ο κύκλος του. Οι λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε μεταξύ μας είναι για τις μεσημεριανές εκπομπές!».

Για τον Μάριο Μπερέτα: «Πήραμε μια απόφαση μετά τη φυγή του Σάντος και παίζοντας η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ υπήρχαν συζητήσεις με πολλούς προπονητές. Καταλήξαμε σε έναν έμπειρο προπονητή, που να έχει την μυρωδιά από τους πάγκους και καταλήξαμε στον κ. Μπερέτα. Στην αρχή ζητήσαμε κάποια πράγματα και μετά από μια συζήτηση με τον Ζήση αντιληφτήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή για το καλό της ομάδας,. Πιστεύαμε ότι θα έχουμε πρόβλημα στο άμεσο μέλλον και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αλλαγή».

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Έπρεπε να γίνει κάτι γιατί εκείνο το διάστημα η ομάδα βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί σε όλα τα επίπεδα. Είχαμε κάνει συζήτηση με τον Σάντος από το περασμένο καλοκαίρι και κάναμε το πλάνο για την επόμενη χρονιά. Η απόφασή του πρέπει να πάρθηκε μετά τον Δεκέμβριο. Εννοούσαμε αυτά που λέγαμε. Έπρεπε να καταλάβουν όλοι ότι προπονητής είναι ο Σάντος. Ψέματα είπαμε ότι δεν μπήκαν οι υπογραφές. Ξέραμε την κατάσταση στα αποδυτήρια και έπρεπε να μάθουν όλοι ότι προπονητής είναι ο Σάντος. Αν παίρναμε το πρωτάθλημα ότι μπορεί να μην έφευγε είναι η δική μου εκτίμηση. Ο Σάντος είναι ειλικρινής άνθρωπος, δεν είναι να κρυφτεί από κάτι».

Για τα λάθη που έγιναν την πρώτη χρονιά, παραδέχτηκε:
«Ξέραμε ότι η ομάδα δεν είχε πολλές δυνατότητες την πρώτη χρονιά που ανέλαβα. Κάναμε λάθη και θα ξανακάνουμε λάθη. Αλλά το κάνουμε για το καλό της ομάδας. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε.Αν είχαμε αποκλειστεί από τη Φενέρ, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό σήμερα. Θυμάστε πώς ήταν πέρσι;»

Για τον Παύλο Δερμιζάκη: «Τον κ. Δερμιτζάκη τον πίστευα και τον παρακολουθούσα χρόνια από όταν ξεκίνησε την μπάλα. Με ενδιαφέρον κιόλας. Δεν υπήρχε καθημερινή σχέση, αλλά τον παρακολουθούσα. Και με συζητήσεις που είχα και με ποδοσφαιριστές που είχε ο Παύλος, πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλούς προπονητής. Αυτή τη στιγμή είναι στον ΠΑΟΚ, για εμένα και για εμάς είναι ο καλύτερος προπονητής».

Για τον Παντελή Κωνσταντινίδη:
«Για τον Παντελή πιστεύω ότι έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ένας πετυχημένος τεχνικός διευθυντής. Έχει γνώσεις, έχει όρεξη, γουστάρει εδώ που είναι. Είναι έντιμος και πιστεύω ότι θα πετύχει».

Για τον Ζήση Βρύζα:
«Έγιναν κάποιες παρεξηγήσεις με τον Ζήση, αλλά μετά βρήκαμε πάλι το δρόμο μας. Δε χρειάζεται να τα μάθετε. Ο ΠΑΟΚ θέλει να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Πιστεύω να πάνε όλα καλά για τον Ζήση. Έχει προσφέρει στην ομάδα και πιστεύω θα πετύχει στο νέο του πόστο».

Για τις επαφές με τον κ. Μυτιληναίο: «Τον Μυτιληναίο τον γνωρίζω προσωπικά και έχουμε μιλήσει. Έχω μιλήσει, όμως, με δεκάδες που μπορούν να χορηγήσουν την ομάδα. ».

Για την αξία του ρόστερ: «Ο ΠΑΟΚ έχει μια αξία τώρα πενταπλάσια από την πρώτη χρονιά. Αν δεν πάει κάτι καλά, θα σας κοιτάξουμε στα μάτια και θα σας πούμε ότι θα κάνουμε αυτές τις κινήσεις»

Για τη Ν. Μεσήμβρια:
«Δώσαμε 1,2 για την ασφάλεια του γηπέδου. Μεγάλο κομμάτι για τη Ν. Μεσήμβρια το δύσκολο έγινε, το εύκολο έμεινε. Το εύκολο είναι να βάλει 30-50 ανθρώπους και να σου δώσουν το κλειδί στο χέρι. Το δύσκολο είναι το γήπεδο κτλ. Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 1,1 για τη Μεσήμβρια και θα γίνει. Όταν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις και αθλητικό κέντρο».

Ερωτηθείς γιατί ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα, είπε:
«Όταν πριν από δύο χρόνια τερματίζεις δεύτερος, πέρυσι τρίτος και μπορούσες να πάρεις το πρωτάθλημα τι να πούμε; Φέτος πάμε για πρωτάθλημα. Φέτος ένα παιχνίδι παίξαμε και τέσσερα ευρωπαϊκά. Ποιος από εμάς δεν θέλει να κερδίσει και τα υπόλοιπα 29 παιχνίδια στο πρωτάθλημα; Κάνουμε πρωταθλητισμό Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, ποτέ δεν μπορείς να βάλεις ταβάνι σε μία ομάδα. Μπορεί να παίρνεις συνεχόμενα το πρωτάθλημα και μία κακή χρονιά να γυρίσει ανάποδα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις προθέσεις του κόσμου, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και θα τα κάνουμε».

Για Βιεϊρίνια και Βιτόλο: «Θα το λέγαμε αν υπήρχε πρόταση για τον Βιεϊρίνια ή τον Βιτόλο, δεν θα το κρύβαμε. Αλλά μη μένετε μόνο τι λένε οι άλλοι από την Αθήνα;».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποδώσει ελκυστικό ποδόσφαιρο: «Αυτά είναι για τον προπονητή. Εμείς θέλουμε να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Γίνονται ήδη έργα για να είναι καλά το γήπεδο στο επόμενο παιχνίδι».

Για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη: «Για να μιλήσουμε για την Κων/λη, βιώσαμε όλοι δύσκολες καταστάσεις. Η ΠΑΕ είχε εφτά άτομα αλλά δεν μας το επέστεψαν οι τούρκικες αρχές. Όλο αυτό που έγινε προσβάλει τον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν ευθύνη της ΟΥΕΦΑ αυτό που έγινε με τους φιλάθλους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω γιατί δεν μας το επέτρεψαν. Οι οπαδοί μας μπήκαν στο γήπεδο 40 λεπτά μετά την σέντρα. Αυτό είναι ευθύνη της ΟΥΕΦΑ. Στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί που έπρεπε να σταλθούν. Φιλοξενήσαμε άψογα τους φιλάθλους της Φενέρ, όπως και κάθε ομάδας. Διάθεση και ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

Για τα εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη: «Δήλωσαν πρώτα ενδιαφέρον τα παιδιά από πους συνδέσμους και πρόλαβαν και τα πήραν Να περιμέναμε; Υπάρχει δυνατότητα στον καθένα να αγοράσει εισιτήρια».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε λόγο και για τη συσπείρωση της ομάδας: «Μας ενδιαφέρει η συσπείρωση και δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόσωπό μου. Η θετική ενέργεια είναι αυτό που μετράει και όσο υπάρχει η ομάδα θα πηγαίνει καλά. Το βασικό είναι να λέμε αλήθειες. Αλλά να αγαπήσουμε αυτή την ομάδα, αξίζει τον κόπο».

Για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη: «Κανένα πρόβλημα με τον Ερασιτέχνη. Ο κ. Κατσαρής έχει εικόνα τι γίνεται στην ΠΑΕ. Ξέρουν τα οικονομικά στοιχεία και ζήτησαν επιτροπή για να ελέγχουν τα οικονομικά. Δεν έχουμε να κρυφτούμε από τίποτα. Φτάνει πια! Με το να κατηγορούν τους συνεργάτες του ή εμένα. Εδώ είναι όλα, ανοιχτά χαρτιά. (Προς τον Βιολίδη) Πόσα πήρες, 3-3,5 εκ. ευρώ; Λάθη θα κάνουμε».

Για την προστασία του κόσμου:
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την ομάδα και τον κόσμο που, έρχεται εδώ, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τα παιδιά από τους συνδέσμους αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο κ. Μηλιωρίδης είναι συνδετικός κρίκος και συζητάμε όλα αυτά τα πράγματα. Το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό που βλέπετε το γήπεδο το έχει ο κόσμος, όχι εμείς. Ξέρει καλά πώς να προστατεύσει την ομάδα».

Για τις ακαδημίες: «Τα παιδιά ήταν 100, όταν ανέλαβα, τώρα είναι 300. Θέλει υπομονή για να δούμε κάποιον στην πρώτη ομάδα. Υπομονή, αξίζει τον κόπο».

Γα τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Δεν ήταν λάθος ή ένα από τα λάθη μας. Μιλάμε για μία συνεργασία 1,5 μήνα. Ήταν από κοινού η απόφαση και ο κ. Γκαγκάτσης ζήτησε να αποχωρήσει. Όταν υπάρχει μία δουλειά στη μέση, δεν θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Το να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ή να ανάψουν πυροτεχνήματα είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι να δώσουμε μία απάντηση στον Τύπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενοχλεί ηθικά, όταν προσφέρεις με την ψυχή σου. Τι να κάνουμε, να βγαίνουμε κάθε μέρα;».

Για τον Ολιβιέ Σορλέν: «Ο Σορλέν έδειξε ότι είναι 100% επαγγελματίας. Όταν ζητάει να φύγει λίγο πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, είναι πρόβλημα. Πιστεύω ότι καλύφθηκε η θέση. Είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τον ανθρώπινο παράγοντα και οφείλουμε όλοι να τα σεβαστούμε».

Για τον διαχωρισμό Ελλήνων και ξένων: «Δεν θέλουμε να ξεχωρίζουμε ξένους με Έλληνες, όλοι την ίδια φανέλα φοράνε. Αυτός που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα αποκτηθεί. Ακόμα και αν είναι 50 ετών, καθρέφτης είναι το γήπεδο».

Παρακάτω και μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης :
Ο Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...